2015. július 24., péntek

Nagyon várom I.

Régóta nem írtam, sőt be kell vallanom a vizsgaidőszak miatt még csak a tervezett megjelenéseket sem néztem már vagy három hónapja, úgyhogy úgy döntöttem szemezgetek egy kicsit veletek és megosztom mely könyvek érdekelnek, tűnnek jónak, vagy teljesen elvarázsolnak…


A KÖNYVMOLYKÉPZŐ BEMUTATJA:
Sarah J. Maas - A tűz örököse
A bűntudattól és haragtól gyötört Celaena képtelen lenne Adarlan királyáért egy csepp vért is kiontani. Nincs más választása, fel kell vennie ellene a harcot…
A Tündérkirálynő talán segít neki elpusztítani a királyt, de ennek ára van. Celaena egyszerre küzd sötét emlékeivel és a szíve is majd megszakad egy kilátástalan szerelem miatt. Tudja-e így teljesíteni az alkut és képes-e az egykor erős és hatalmas terraseni királyság élére állni? Talál-e segítőtársakat?
A sorozat nagy kedvencem, és Maas nagyszerű író, aki az akció részeket kellő imádattal és hódolattal írja le, a királyi udvar intrikái pedig lenyűgözőek. De talán, amit a legjobban szeretek benne, hogy nem fél főbb szereplőket megölni, ha a cselekmény azt kívánja.
Megjelenése: ősszel (?)

Kerstin Gier - Silber - Az álmok
Kerstin Gier bestseller-szerző az álmok titokzatos birodalmába csábít minket.
Titokzatos ajtók gyíkot mintázó ajtógombokkal, beszélő kőfigurák és egy megvadult dadus, kezében egy bárddal… Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három legjobb barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. Ez vajon tényleg lehetséges? Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…
Új trilógiát nyit Kerstin Gier, Az időtlen szerelem trilógiát lezárta a kiadó, és úgy tűnik megbiznak az írónőben, hogy mégegyet kiadnak tőle. Én személy szerint szerettem Gwenéket, szóval adok egy esélyt ennek a sorozatnak. A fülszöveg érdekes, és tudom, hogy az írónő is nagyszerű.
Megjelenik: ősszel

Ilona Andrews - Pusztító mágia
Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.
Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.
A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.
Ilona Andresék nem ismeretlenek a hazai piacon, évekkel ezelőtt a Egmond Dark már kiadott tőlük két könyvet, azonban az akkor megjelentek a Kate Daniels sorozat nyomába sem érnek! Hölgyeim, uraim, készüljenek fel zsebkendőkket és bemelegített hasizommal, mert szem nem marad szárazon, megígérem, hogy aki elkezdi ezt a sorozatot, az nem fogja tudni abbahagyni! De azért abban reménykedek, hogy más borítót kap a sorozat.
Megjelenik: Ősszel
Diana Gabaldon - Az utazó
Diana Gabaldon világhírű bestselleréből egy évvel ezelőtt készült TV sorozat, ami jelenleg az itthoni AXN White csatornán fut, és a világot a lábai elé kényszerítette. Az Outlander sorozat első két része jelent meg a Könyvmolyképző neve alatt, s a rajongók - beleértve jómagamat is - már több mint egy éve rágják a kiadó fülét a folytatásért, és ha minden igaz, a Voyager az ősz folyamán meg is fog jelenni. Remek szülinapi ajándék lenne.... mondjuk nekem :D

Jennifer L. Armentrout - Árnyak
A Luxen sorozat lassan a fiatalok vérébe ívódik, minden tizen, sőt huszonéves lány nedves álmaiban megjelent már Daemon Black, és a Könyvmoly úgy tűnik elhozza a Luxen sorozat előzménynovelláját, a Shadows-t. A novella Bethany és Dawson találkozásáról és egymásbaszerettését mutatja be a hazai közönségnek. Reméljük minél előbb a kezeink közé kaphatjuk, hogy teljes legyen a sorozat. Ki tudja? Talán az Obsession-t is megjelentetik.. én örülnék neki, megkedveltem Huntert.
Ha minden igaz még idén kezünkbe kaphatjuk.
Gail Carriger - Szívtelen
A Napernyő protektorátus következő része már jó ideje várat magára, de a fordító végre nagyszerű hírt adott közé, miszerint elkészült a fordítás és már megindultak a kiadás következő munkálatai. Ha minden igaz, akkor októberben már megkapjuk és végre kiderül milyen gyermeket is hord Alexia.A GABO BEMUTATJA:
Julia Quinn - Hogyan fogjunk örökösnőt
Amikor Blake Ravenscroft elrabolja Caroline Trentet, a lány még csak nem is próbál menekülni a vészesen jóképű férfi elől, hiszen éppen egy nem kívánt kényszerházasság elől futott világgá. Blake viszont azt hiszi, hogy a lány nem más, mint a hírhedt kémnő, Carlotta De Leon. Caroline-nak még hat hetet kell várnia a huszonegyedik születésnapjáig, akkor lesz ugyanis az övé az öröksége. Kapóra jön, és nem kevés jóleső izgalommal is jár, hogy titokzatos fogva tartójánál rejtőzhet.
Blake Ravenscroft a brit koronát szolgálja, feladata az, hogy „Carlottát” átadja az igazságszolgáltatásnak. A férfi szívét megkeményítette az élet, ám ezt a lányt különös módon lefegyverzőnek találja. Egyszer csak megtörténik a lehetetlen – az össze nem illő két ember egymásba szeret.

Julia Quinn a romantikus könyvek szerelmeseinél alapmű, az írónő nagyszerűen bánik a szavakkal, a szereplői nagyszerűek és szerethetőek. Alig várom, hogy végre újra elmerülhessek egy újabb sorozatában. Aki még nem olvasott tőle, azoknak a Bridgerton-család köteteit ajánlom!
Megjelenik: július vége

Julia Quinn - Sir Richard Kenworthy titkai
Amennyiben a forrásaimnak igaza van, és be tudják tartani a határidőt, már ősszel a kezeink közé is kaphatjuk a Smythe-Smith Quartet negyedik kötetét, ami Richard Kenworthy és Miss Iris Smythe-Smith egymásra találását tárja elénk. A sorozat többi részét feltétlenül el kell olvasni a negyedik rész előtt, de megígérem, hogy nagyszerűek lesznek. Amúgy csak nekem tetszik végre egy angol romantikus könyv borítója végre??? 
A MAXIM BEMUTATJA:
Carina Bartsch - Türkízkék tél
A Cserenyepiros nyár, a sorozat első része már fenn van a blogomon, és eszméletlenül pozitívan értékeltem. Nem tehetek róla, szeretem a huzavonás párokat, akik be-beszólogatnak egymásnak. Arról nem is beszélve, hogy az első kötet hatalmas kérdőjellel zárult. Remélem a Maxim minél előbb kiadja a folytatást, mert tűkön ülve várom, hogy mi fog történni Emelyvel és Elyassal.
Még az idén kiadatásra kerül, remélem minél előbb.

Robin LaFevers - Halandó szív
Robin LaFevers és A halál szépséges szolgálólányai egy külön kis csücske a szívemnek, ami mérhetetlen mély és rengeteg szeretet van benne. A történelmi sorozat rengeteg intrikát, mitológiát, romantikát és kalandot rejt magába, amit az írónő nagyszerű egyensúlyba tudott hozni.
Ősszel jelenik meg.


A CARTAPHILUS BEMUTATJA:
James Dashner - Halálparancs
Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált. Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Mindennap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű – egy Berg – jelenik meg az erdő fölött. A Bergről a kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot.
Ismét menekülniük kell – de vajon ki az ellenség? Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Vajon az emberiség teljes kiirtása a cél? Ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?
Az Útvesztő-trilógia meglepően magával sodró, először azt hittem fiúknak íródott kalandregény, de aztán rájöttem, hogy nem, hogy nekem való, de IMÁDTAM! Amint végeztem a trilógiával, jöhet az előzmény!
Megjelenik: szeptember 1.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése