2015. augusztus 27., csütörtök

10 tipp, hogyan randizz egy könyvmollyal

 Ebben a bejegyzésben úgy gondoltam adok pár ötletet  egyszerű, földi halandóknak, mégis, hogyan hívják fel, s tartsák meg könyvmoly barátjukat/ barátnőjüket.

TIPP ONE: Ha egyetlen tippet is jegyzel meg, az legyen ez: SOHA, de SOHA ne kérdezd  meg tőle, hogy mi a kedvenc könyve!
Sokan elkövetik a hibát, hogy ha megismernek valakit, aki szeret olvasni, rögtön a kedvenc könyvére kérdeznek rá. Na ez jó dolog, ha egy tessék-lássék olvasótól kérdezzük, de egy igazi könyvmolynál? Ez sértés! Egy könyvmoly kedvenc könyveinek száma végtelen és kimeríthetetlen, sokszor az a kedvenc, amit éppen olvas.

TIPP TWO: Soha ne zavard olvasás közben!
Nincs annál kiborítóbb, mint mikor olvasás közben zaklatják az embert, ekkor akaratlanul is durvává és elutasítóvá válunk, hisz éppen egy másik, sokkal szebb világba temetjük el magunkat. Szóval, ha nem akarsz irtó nagy veszekedést, ne zavard olvasás közben, inkább várd meg míg végez, vagy épp enni/inni vagy az illemhelyre készül. Természetesen ekkor már beszélgethetsz vele.

TIPP THREE: Ne légy féltékeny a könyves álompasikra/álomcsajokra!
A világ kegyetlen, ezért a könyvekben megálmodott álompasik/lányok a való világban – legnagyobb sajnálatomra – nem léteznek. Sose féltékenykedj rájuk, mert bár gondolatban lehet TEAM Daemon Black, lehet Jacob fan, vagy éppen Lord Maccon imádó, a végén mindig hozzád fog visszatérni. És ha nem is mondja el, sokszor téged képzel bele a történetekbe…

TIPP FOUR: A filmadaptációk SOHA nem érnek fel a könyvhöz.
Természetesen ha moziba mentek, elkerülhetetlen, hogy a könyvmoly párod egyszer elrángasson egy könyvadaptációra. Sajnos megtörténhet, hogy te igazából nem fogod élvezni, hisz a könyvekből készült filmek nagy része sok olyan információt nem közöl, ami szükséges lenne a történet szempontjából. Ekkor szokott megtörténni az, hogy a nem olvasott pár állandóan kérdezősködik, hogy mi? hogyan? miért? minek? Lelombozó, ne kérdezősködj, úgyse fogod megérteni. Olyan kérdést pedig soha ne tegyél fel, hogy mégis melyik volt jobb: a könyv vagy a film. A KÖNYV!

TIPP FIVE: A tökéletes randi: vidd el egy könyvesboltba.
Engem még soha életemben nem vitt el pasi könyvesboltba, de ha jobban belegondolok, a saját anyám sem volt hajlandó feláldozni az életéből legalább másfél órát, míg én elmerülök az élvezetek könyvillatú boltjában. Lányok/fiúk, ha a párotok elvisz titeket egy randi alkalmával könyvet vásárolni, ne gondolkozzatok, Ő az igazi!

TIPP SIX: Igenis léteznek könyvnyelvek!
Semmi furcsa nincs abban, ha a párod el kezd tündenyelven szitkozódni, vagy éppen eloi nép nyelvével köszön neked. A dothraki pedig mindenkinek a könyökén jön ki. Ez normális. Akkor is ha nem az.

TIPP SEVEN: Mindig érts egyet.
Párod szitkozódik? Már megint szerelmi háromszög? Mért ilyen hülye ez a főszereplőnő? Miért nem a másikat választotta?? Teljesen mindegy miről van szó, a lényeg, hogy igaza van és a szerelmi háromszög gáz, a főszereplő buta és természetesen a másikat kellett volna választania.

TIPP EIGHT: Légy büszke.
Akik olvasnak, rossz emberek nem lehetnek, s legtöbbször nem is azok. Légy rájuk büszke, mert ők is nagyon büszkék rád, amiért kibírod a hóbortjukat, szeszélyüket és furcsaságaikat.

TIPP NINE: A skótok szentek és sérthetetlenek!
Bárki bármit mond, a történelmi romantikusok legnagyobb hősei és legínycsiklandóbb szereplői a skótok. A nyelvük, a kalandos történelmük és gyönyörű tündérmeséjük minden egyes hölgyet elvarázsolnak. Ez rossz szót sem róluk, mert a végén kiderül, hogy az egyik álompasi vagy álomhölgyemény véletlenül skót származású.

TIPP TEN: A rózsák ideje lejárt, a kuponcsokor most a menő!

Főleg a lányok, imádják a virágokat, de talán a virágok közé az ember elrejthet egy-két könyvesbolti kupont, amivel még boldogabbá teheti a kiszemelt hölgyet. Nem hétköznapi, s ezzel ki is mutatod, hogy odafigyelsz rá és az igényeire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése