2016. január 1., péntek

2015 legjobb könyvei, amiket megérte elolvasni



Eltelt újabb 365 nap, s íme most 2015 legjeit fogom felsorolni. Az év vége az elmúlt év összegzését hivatott megtenni, hát nézzünk mi is vissza a mögöttünk lévő évre…
Íme, 2015 legjei:


2015 legjobb disztópikus könyve:
Két könyv között vacilláltam, hogy mégis melyiket illetné meg jobban. Amelyik végül kapta a díjat, nem a főszereplői, nem a benne lévő szexi pasiért, vagy a jó cselekményért kapta. Mert ha csak ezt néztem volna, a Méreghercegnő is megérdemelte volna. Végül a döntésemet egy kard választotta ki, de nevezzük nevén, Tündérmackónak hála, az év disztópiája:
SUSAN EE – TÚLÉLŐK VILÁGA




2015 legjobb fantasy-a:
Azt hiszem ez volt a leges legnehezebb megjelölés, hisz rengeteget olvastam eme stílusban az évben. Mégis van egy, ami mindenképpen kiemelkedik, egy sorozat, aminek hatalmas rajongója vagy, és akinek írópárját mindennél jobban szeretem:
ILONA ANDREWS – MAGIC SLAYS







2015 horrorja:
A címet hivatalosan és visszavonhatatlanul ennek a könyvnek adom, ugyanis elérte, hogy soha többé ne olvassam naplemente után:
MADELEINE ROUX - ASYLUM









2015 legromantikusabb könyve:
Hajthatatlan romantikus lélek vagyok, attól még, hogy szeretem, ha a szereplők fele kipusztul az első száz oldalon, azonban rengeteg romantikus könyv fordul meg a kezeimben, zömével inkább a történelmiek, de ebben az évben kortársakból is volt gazdagon. Azonban ez a kötet magasan verte a többit:
J. LYNN ALIAS JENNIFER L. ARMENTROUT – VÁROK RÁD






2015 legjobb férfi karaktere:
Nem, mégsem a legjobb fantasy kiválasztása a legnehezebb, hanem a legeslegjobb férfi karakteré. Hiszen minden könyv hivatott a világ legjobb pasiját lefesteni, mivel minden írónő könyves álompasikat hoz létre, olyanokat, akik után csoroghat a nyálunk, akiket imádhatunk. Három versenyző közül, végül hosszas vívódás után kiesett Hawke és Ambrózy báró, szóval a győztes:
CURRAN LENNART, A KATE DANIELS SOROZATBÓL





2015 legjobb női karaktere:
Valamivel könnyebb döntés volt, mivel nagyon sok női főszereplőtől legszívesebben kinyomtam volna a szemem. Azonban ez a női karakter a sorozat kezdete óta kedves a szívemnek, okos, kedves és nem ájul el a főszereplő férfi láttán, íme hát 2015 legeslegjobb női főszereplője:
HANGAY MILI, AMBRÓZY BÁRÓ ESETEI CÍMŰ SOROZATBÓL






2015 legjobb sorozatzárása:
Azt hiszem ez az a kategória, ahol nem kellett sokat gondolkodnom a győztesen, rengeteg sorozattól búcsúztunk idén is, gondoljunk csak Rachel Vincent cicáira, James Dashner Útvesztőjére – bár ennek még nem olvastam az utolsó részét -, a Ne érints trilógiára, vagy épp a Luxen sorozatra. Mégis az a sorozat, főleg az a befejező kötet, amit mindennél jobban szeretek és nem győzök mindenkinek ajánlani, ami elrabolta a szívemet, a Halállal:
ROBIN LAFEVERS – HALANDÓ SZÍV




2015 legjobb magyar könyve:
Nem kellett sokat gondolkodnom a cím győztesén, ugyanis múltévben is ez a mű nyerte el. Be kell vallanom valamicskét oldódott, az utálom a magyar kortárs írókat érzetem, hisz idén hét különböző magyar könyvet olvastam el, öt különböző írótól, mégsem tudnám senki kedvéért megfosztani a győztest a címétől. Íme hát 2015 legjobb magyar könyve:

BÖSZÖRMÉNYI GYULA – A RUDNAY-GYILKOSSÁGOK





Remélem jövőre is fogunk találkozni, sok jó könyvvel hoz össze minket a sors, és legalább annyi boldog nap jut nekünk, mint amennyiben ebben az évben részünk volt. Boldog Új Évet minden kedves olvasómnak!

Ivy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése