2016. március 27., vasárnap

Totally Should Have Book Tag

Hello mindenki!

A mai napon egy book taggel lopnám a drága időtöket, amire az állítólag legjobb barátnőm hívott ki, minek után szerinte nem vagyok túl aktív… Lehetséges :D
Szóval felvértezve magam mindenféle szenny étellel – chipsel és kólával, valamint egy érzelgős Büszkeség és balítélet sorozat után, úgy érzem ideje belevágni a kihívásba!



1.Bárcsak kapott volna folytatást!
Végignézve a könyvespolcomon csupa olyan önálló könyvet látok, aminek örülnék, ha folytatnák, de tudom, hogy pont azért szeretem ennyire, mert egy könyvbe sűrített élmény. Az egyetlen amit kiemelnék, az Benina – Megsebzett szabadsága, ami bár sorozatnak indult, 2012-ben, azóta sem kerül kiadásra a folytatása, abban sem vagyok biztos, hogy az írónő megírta… Mindenesetre egy nagyon jó ötleten alapuló mű, amit az írónő jól kivitelezett, csak épp úgy tűnik elvesztette az érdeklődését irányába.


2.Bárcsak lenne egy spin-off sorozata!
Bármilyen furcsa, én legszívesebben egy Gail Carriger – Lélektelen spin-offnak örülnék, ami Lord Akeldama kalandjait dolgozná fel. Biztos vagyok benne, hogy ha Carriger megírná, szem nem maradna szárazon…

3.Bárcsak több könyvet írna!
Robin LaFevers neve az itthoni közösségnek összeforrt A halál szépséges szolgálólányai sorozattal, ami méltán tette híressé az írónőt. Én személy szerint imádtam, a három részes sorozatát, és remélem, hogy az írónő még ezeket is túlszárnyaló könyvekkel fog előrukkolni a jövőben.



4.Bárcsak ne vele jött volna össze!
Általánosságban szeretem mind a női, mind a férfi szereplőket, persze ettől még rosszul esik, hogy a férfi főhősök nem engem választanak, a buta női főszereplők helyett. Mégis vannak mindig olyan személyek a könyvekben, akik rohadtul nem érdemlik meg a társukat. Jelenleg Ilona Andrews lázban égek, éppen ezért is választom a Kate Daniels sorozatból Dereket és Julie-t. Julie egyáltalán nem érdemli meg a farkast, annyira irritáló kis szekatúra az a kiscsaj, hogy egyszerűen….

5.Bárcsak máshogy ért volna véget!
Egyértelmű, Veronica Roth, A hűséges című könyve. Nem szereték spoilerezni annak, aki még nem olvasta, de a vége kegyetlen. Megértem az okát, de olvasás közben egyszerűen nem bírtam elfogadni, még mindig nem bírom.

6.Bárcsak film készülne belőle!
Alapvetően nem vagyok jóba az adaptációkkal, igen kis százalékuk üti meg egyáltalán a könyv mércéjét. De ha egy nagyon jó rendező, nagyszerű színészekkel készítené el, akkor nagyon szívesen megnézném Erin Morgenstern Éjszakai cirkuszát, elbűvölő látványvilágot tárna elénk, ami rögtön magába szippantana, és talán végre megértem teljesen a könyvet, mert bármennyire is szégyellem, máig sem fogtam fel igazán…


7.Bárcsak sorozat készülne belőle!
Majdnem rávágtam, hogy Nalini Singh Angyali vadász sorozata, de aztán rájöttem, hogy nincs olyan színész a világon, aki képes lenne eljátszani Illiumot. Szóval jelenleg ott állok, hogy szeretnék látni egy-egy sorozatot Kenyon Sötét vadászairól, Ward Fekete Tőr testvériségéről, és szerintem nagyon jó lenne egy Sarah J. Maas Üvegtrón sorozat. Mindegyiket imádnám.

8.Bárcsak egy szemszögből íródott volna!
Elég ritkán olvasok váltott szemszöges műveket, talán Maggie Stiefvater az egyetlen, ő pedig nagyon jó benne. Azonban vannak könyvek, amik később a másik fél látóköréből is megíródnak, pedig bárcsak ne tette volna az írónő. Azt hiszem, ide tartozik Jamie McGuire Veszedelmes sorscsapása, már az első könyv is csöpögött a nyáltól, de ez úszott benne, és a még itta is magába. Szörnyű volt…

Angol borító
9.Bárcsak megváltoztatnák a borítóját!
Magyar borító
Rengeteg iszonyatos borító fordult már meg a kezemben, de Ward Felszabadított szeretőjét nagyon elrontotta az Ulpius, nem is értem hova figyeltek, mikor megalkották ezt a borzalmat… Inkább hagyták volna az angol borítót.









10.Bárcsak megtartották volna az eredeti borítókat!

Nem teljes mértékben eredeti borító, de Nalini Singh, Egy világ – két faj – állandó küzdelem sorozatának angol borítója nekem nagyon-nagyon bejön. Csak miatta rászoknék az angol könyvekre, és könnyezve nyitnám ki ezeket a gyönyörű könyveket. Mondjuk a magyar kiadás sem ronda, mert lássuk be az Egmont sosem adott ki rondaságot a keze közül, de azért mégiscsak nyálcsorgatóak ezek az angolok…



11.Bárcsak ne is folytatódott volna!
Nevetve olvastam Raven válaszát, és be kell vallanom, ha megvertek minket, ha nem, én is Cassandra Clare-re szavazok. Az első három része A végzet ereklyéi sorozatnak nagyon tetszett, de után rosszabb lett, mint egy sírós brazil szappanopera. Kövezzetek meg, de szerintem a többit már csak azért írta, hogy még több pénzt sajtojjon ki az emberekből, ezért is adják ki újra, új borítóval, azért ír kis novellákat, képregényt, tarot kártyát meg tudja a fene, hogy milyen cuccokat.

12.Hívj ki valakit!
A kihívást köszönöm RavenS-nek, akinek válaszait a Neverland is in yourheart blogon olvashatjátok. Az én kihívottam Heela, alig várom, hogy olvashassam a te válaszaidat is!

 

Aki kedvet kapott nyugodtan vigye magával a Totally Should Have book tagot, és válaszolja meg, neki milyen lenne a Bárcsak listája…
Addig mindenkinek szép tavaszt, és jó könyveket kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Mi az, hogy állítólag?! xD
    A 11.es meg... pacsi xD Együtt égetnek meg minket máglyán! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak vicceltem az állítólaggal, főleg, ha már együtt égetnek meg. Csak a legnagyobb barinőmmel vonulok máglyára :D

      Törlés